به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، محمد بهزاد در مصاحبه با بخش گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما افزود:هفت دهک جامعه با رعايت الگوي مصرف زير چهار هزار تومان اضافه هزينه برق خواهند داشت .
وي گفت: افزايش هزينه برق تا دهک ششم حدود 3600 تومان در هر ماه خواهد بود و به عبارت ديگر براي هر خانواده چهار نفره اين هزينه به ازاي هر نفر 900 تومان است .
بهزاد افزود: دهک هفتم با حدود 10 درصد صرفه جويي فقط حدود 4 هزار تومان اضافه هزينه برق خواهد داشت.
وي گفت: دهکهاي بعدي نيز اگر صرفه جويي حدود 20 درصد داشته باشند مي توانند به پله هاي پايين تر برسانند و از مزاياي مربوط استفاده کنند .
معاون وزير نيرو با اشاره به اينکه متوسط هر کيلو وات ساعت مصرف در تعرفه تجاري 1200 ريال است گفت:اگر واحد هاي تجاري حدود 40 درصد مصرف خود را کاهش دهند 50 درصد از صورتحساب برق انهاکم ميشود .
وي با اشاره به تاثيرات اندک افزايش قيمت برق در قيمت تمام شده کالاها اشاره کرد و گفت: افزايش هزينه برق به ازاي توليد هر کيلو سيمان 19 ريال و براي توليد يکدستگاه يخچال 500 تومان و براي توليد يک جفت کفش فقط4 تومان خواهد بود.
بهزاد الگوي مصرف در بخش خانگي در فصل عادي را 200 کيلو وات ساعت در يک ماه اعلام کرد و گفت: ميانگين مصرف کشور خيلي بالاتر از ميانگين جهاني است.
وي افزود: ما در سال 190 ميليارد کيلو وات ساعت برق مصرف مي کنيم که ميتوان 50 ميليارد آن رابدون اينکه در رفاه مردم اشکالي ايجاد کند،صرفه جويي کرد .
بهزاد گفت:کمترين افزايش قيمت برق در بخش کشاورزي است که 14 تومان است.
وي گفت: افزايش هزينه برق براي توليد يک کيلو گندم ابي 13 تومان و يک ريال ،براي توليد يک کيلو چغندر قند 21 ريال و براي توليد ميوه 9 ريال خواهد بود.
بهزاد گفت:حدود 30 درصد مصرف خانگي به روشنايي ، 25 درصدد به يخچال وفريزر ، 20 درصد به لباسشويي و در فصل گرما 40 تا 60 درصد به کولرها اختصاص دارد .
وي افزود: بايد استفاده از تجهيزات و لوازم خانگي بهينه شود و مي توان از يخچالهايي استفاده کرد که مصرف آن نصف است.
وي با اشاره به اينکه تسهيلاتي براي مردم براي خريد لوازم خانگي کم مصرف در نظر گرفته شده است گفت: استفاده از يک لباسشويي در ساعت کم باري به جاي ساعات پيک 45 تومان به ازاي هر کيلو وات ساعت به نفع مصرف کننده خواهد بود.
بهزاد گفت: يکي از اهداف هدفمند کردن يارانه ها افزايش راندمان نيروگاهي است واين راندمان در حال حاضر 38 درصد است که بايددر 5 سال اينده به 45 درصد برسد و افت شبکه نيز که حدود 17 درصد است بايد به 14 درصد برسد.
وي با اشاره به تصويب بسته سياستي حمايتي گفت: بر اين اساس شرکتها تشويق مي شوند تا نيروگاههاي مختلف ايجاد و افت شبکه را کم کنند .
بهزاد گفت:وقتي راندمان افزايش و افت شبکه کاهش يابد قيمت تمام شده توليد برق نيز پايين مي ايد .
وي افزود:بخش خصوصي علاقمندي زيادي براي احداث نيروگاههاي جديد پيدا کرده است و خصوصي سازي نيز رونق مي گيرد .
معاون وزير نيرو گفت:35 نيروگاه عرضه شده و 5 نيروگاه نيز به فروش رفته و تاپايان امسال 15 نيروگاه به فروش مي رود .
وي افزود:نيروگاهها تا 30 درصد بالاتر از قيمت مزايده خريداري ميشود .
بهزاد گفت: فعلا هيچ تغييري درهزينه انشعاب نداريم.
وي گفت: قيمت برق مصرفي به صورت پلکاني محاسبه خواهد شد و براي آن هفت پله مصرف تعريف شده است.
معاون وزير نيرو گفت: مشترکاني که متوسط انرژي مصرفي آنها تا 100 کيلووات ساعت در ماه است، به ازاي هر کيلووات ساعت 270 ريال و مازاد بر آن تا 200 کيلو وات ساعت بايد 320 ريال بپردازند.
بهزاد افزود: قيمت برق خانگي از 200 تا 300 کيلووات ساعت 720 ريال، از 300 تا 400 کيلووات ساعت هزار و 300 ريال، از 400 تا 500 کيلووات هزار و 500 ريال، از 500 تا 600 کيلووات ساعت هزار و 900 ريال و مازاد بر 600 کيلووات در ساعت دو هزار و صد ريال محاسبه ميشود.
وي گفت:براي نمونه اگر کسي 141 کيلو وات ساعت در ماه مصرف کند بايد براي 100 کيلو وات اول 27 تومان و براي41 کيلووات بعدي 32 تومان بپردازد.